victor-malac

Primăria comunei Dumbrăvița, în parteneriat cu municipalitatea Zitiste din Republica Serbia, implementează proiectul intitulat „Holding alive four fields in the domain of traditions and customs” („Păstrarea vie a tradițiilor și obiceiurilor în patru domenii”). Proiectul este finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin Programul Regional, Interreg IPA CBC România-Serbia.

Obiectivul proiectului este creșterea integrării culturale în zona transfrontalieră prin acțiuni comune axate pe tradițiile populare și conservarea valorilor culturale. „Prin intermediul proiectului, oferim celor 13 comunități implicate, posibilitatea de a reîmprospăta obiceiurile locale în patru domenii tradiționale (dans popular, tradiții gastronomice, tradiții de artizanat popular și obiceiuri populare), ceea ce va spori integrarea culturală.

În toate localitățile se vor stabili Puncte de Tradiție cu scopul de a spori și mai mult păstrarea tradițiilor locale prin oferirea unui mod instituționalizat de reprezentare a obiceiurilor. Funcționarea pe termen lung a Punctelor de Tradiție și cooperarea transfrontalieră dintre ele, dau impuls vieții culturale, contribuie la integrarea culturală și îmbunătățirea situației așezărilor marginale din zona transfrontalieră. Pe lângă punctele tradiționale stabilite, proiectul are și alte rezultate, cum ar fi cele 18 evenimente propuse: șapte festivaluri de dans popular; o tabără de dans popular; două competiții de gastronomie; trei evenimente folclorice; cinci evenimente de păstrare a tradiilor și obiceiurilor. În cadrul proiectului, comuna Dumbrăvița va achiziționa o scenă, sistem de sunet și lumini și echipamente IT.

Valoarea totală a proiectului este de 264.610,54 euro, din care contribuția Uniunii Europene este de 224.918,95 euro. Comuna Dumbrăvița are alocată suma de 117.364,63 euro. Implementarea proiectului a început în 16 mai 2017 și se va încheia în 15 mai 2018.

Articolul precedentTarg de vechituri la Sanmihaiu Roman!
Articolul următorTânără, reținută de polițiști după ce a furat dintr-un magazin!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.