Proiecte in valoare de aproape 5 milioane de euro la Dumbravita!

Primaria Dumbravita a depus 7 proiecte pe programul pe programul Interreg Romania Serbia 2014-2020. 6 proiecte au trecut de faza de verificare administrativa si eligibilitate.

1.Proiectul “Traditions-Cross-border Touristic and Cultural Cooperation” (Traditii-Cooperarea turistica si culturala transfrontaliera). Acronim: Tradition, cod:RORS-378. Valoarea totala este 486.794 euro. Este lansat in parteneriat cu localitatea Kaniza si ONG Bela Bartoc Horgos din Republica Serbia. In cadrul acestui proiect localitatea noastra va achizitiona o scena mobila cu sistem de sunet si lumini, precum si costume populare.

2. Proiectul “Implementation of a joint waste water management in the Danube hydrological basin” (Implementarea unei strategii comune de gestionare a apelor reziduale in bazinul hidrologic al Dunarii). Acronim: Waste Water II, cod:RORS-451. Valoarea totala este 991.901euro. Este depus in colaborare cu localitatea Golubac din Republica Serbia, in domeniul protectiei mediului. In Dumbravita se va realiza canalizarea intr-o anumita zona.

3. Proiectul “Raising awareness in the potential of environmental resources between Dumbravita and Kucevo” (Cresterea gradului de constientizare pentru potentialul resurselor de mediu in Dumbravita si Kucevo). Acronim: Future of Environment, cod:RORS-352. Valoarea totala este 998.307 euro. In cadrul acestui proiect in comuna noastra va fi construita o “Casa Verde” – dedicate energiei obtinute din surse regenerabile.

4. Proiectul “Common action for the prevention of flood in Dumbravita and Zitiste municipalities” (Actiuni comune de prevenire a inundatiilor in Dumbravita si Zitiste). Acronim: No Flood. cod:RORS-452. Valoarea totala este 247.000 euro. In Dumbravita se vor achizitiona echipamente pentru curatirea canalelor in vederea prevenirii inundatiilor.
Acest proiect nu a trecut etapa de verificare administrativa si de eligibilitate.

5. Proiectul “Emergency preparedness in the cross-border area of Dumbravita and Zitiste” (Pregatirea in caz de urgenta in zona transfrontaliera Dumbravita si Zitiste). Acronim: SOS. cod:RORS-461. Valoarea totala este 468.511 euro. Vor fi achizitionate echipamente pentru situatii de urgenta, autospeciala pentru stins incendii si motopompe.

6. Proiectul “Valorizing, promoting traditions and cultural heritage in a cross-border area (Valorizarea, promovarea traditiilor si a patrimoniului cultural in zona transfrontaliera). Acronim: Share Cultura. cod:RORS-482. Valoarea totala este 383.462 euro. Este lansat in parteneriat cu localitatile Golubac si Petrovac Mlavi din Republica Serbia. In Dumbravita se va achizitiona acoperis de scena si un cort de evenimente cu toate accesoriile necesare, precum si un set de costume populare.

7. Proiectul “Smart illumination of neighboring community environment (Iluminarea inteligenta a spatiului public). Acronim: Since, cod:RORS-387. Valoarea totala este 873.826 euro. In cadrul acestui proiectse vor face investitii in iluminatul public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here