Proiectul noii maternități de la Timișoara, avansează! În perioada următoare va fi semnat contractul

La Timișoara se construiește o nouă maternitate, în apropiarea Spitalului Județean, iar lucrările ar putea începe anul viitor! Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra. Valoarea proiectului se ridică la 12 milioane de euro, iar banii vor veni de la Uniunea Europeană prin intermediul unui proiect transfrontalier realizat în parteneriat cu Spitalul de Pediatrie din Szeged, Ungaria.

La momentul semnării contractului de finanțare vom realiza Studiul de Fezabilitate. După realizarea Studiului de Fezabilitate va urma proiectarea și execuția, sperăm ca în anul 2019 să începem lucrările efectiv. Acest proiect s-a câștigat pe baza unei note conceptuale și a unui studiu de oportunitate. Studiul de fezabilitate pe care îl vom realiza ne va spune în continuare o perioadă în care se va realiza lucrarea”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

 „Este de o importanță capitală pentru secția de obstetrică-ginecologie și neonatologie. Noul amplasament va respecta toate normele europene. Noua maternitate respectă actuala structură a Maternității Bega. Am ținut neapărat ca viitoarea maternitate să includă și compartimentul de reproducere umană asistată, pentru că în 1995, la Maternitatea Bega din Timișoara s-a realizat prima fertilizare in vitro din România, a fost o premieră națională. Este o veste extraordinară pentru toate pacientele care ni se adresează, și, de asemenea, pentru întreg personalul medical”, a spus managerul Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina.

Noua maternitate va fi construită pe o suprafață de 5.000 mp, în apropiere de Casa Austria. Noua maternitate va avea 90 de paturi, la fel ca Maternitatea Bega.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here