Proiectul Sălii Polivalente de la Giroc, blocat în Consiliul Județean, de liberali!

Locația pentru construirea Sălii Polivalente cu 16.000 de locuri a născut discuții aprinse în plenul Consiliului Județean de astăzi.

Compania Națională de Investiții a cerut oficial Consiliului Județean să pună la dispoziție un teren pe care să fie ridicată construcția. Acesta a fost identificat în comuna Giroc, însă primarul Timișoarei, Nicolae Robu și-a exprimat dezaprobarea față de această locație, el susținând că obiectivul trebuie construit lângă stadionul Dan Păltinișanu. Astfel, nici liberalii nu au făcut astăzi notă discordantă cu șeful lor, și nu au votat proiectul.

Nu este o plăcere să intervin la acest punct pe ordinea de zi. Așa cum am spus și în comisiile reunite, nu doresc, și grupul de consilieri PNL Timiș nu dorește, să facem spectacol pe acest proiect. Noi nu am fost de acord cu introducerea pe ordinea de zi a acestui proiect. Vă solicităm și solicităm Guvernului României, prin intermediul Consiliului Județean, ca sala polivalentă să fie construită pe locația propusă de Primăria Timișoara, de asemenea Primaări propune un parteneriat de 50 – 50% cu CJ. Locația propusă de Primăria Timișaora  a fost apreciată drept excelentă de specialiștii CNI înainte să viziteze a doua locație (…) Toate orașele mari ale României au asemenea săli pe raza lor, adică pe raza municipiilor reședință de județ. Credem că este oportun că această sală polivalentă să se construiască în Timișoara, în parteneriat cu Consiliul Județean”, a spus liderul de grup al liberalilor din CJT, Nicolae Bitea.

În replică vicepreședintele CJT, Traian Stancu a declarat: ”Ne cereți ceva ce nu e acum în calitatea noastră. Noi astăzi punem la dispoziția CNI un teren. Noi nu putem impune locul unde să se facă sala. Asta va decide compania care este proprietar. Noi am făcut niște demersuri, dacă domnul Robu dorește și el să facă în Consiliul Local aceste demersuri, la final se va decide de către proprietarul investiției unde își bagă banii. Ce îmi cereți? Să merg la CNI să fac ce? Trafic de influență? Să le spun hai te rog eu fă așa. Ne cereți un lucru care nu ne aparține și ne certăm pe un lucru la care nu noi decidem”.

În discuție a intervenit și fostul președinte al CJT, Titu Bojin care a subliniat faptul că proiectele pentru Timișoara și Timiș nu ar trebui blocate.

Nu e bine ce se întâmplă, eu cred că toți ar trebui să fim de acord cu investițiile ce vin spre Timiș. (…) Nu cred că este cazul să dăm cu piciorul unei investiții. Nu creați o luptă surdă ca să demonstrăm cine e contra timișorenilor sau timișenilor. Ar fi păcat să nu votăm astăzi terenul de acolo, pentru că sigur tot CNI care vine cu banii o să poată să spună dacă face la Giroc sau la stadion”, a explicat Titu Bojin, consilier județean.

Nici consilierul PNL, Liviu Cocean nu s-a dat în lături de la discuție și a reușit să-l enerveze la culme pe liderul CJT, Călin Dobra.

„De acum, nu am să mai tac la jignirile care mi-au fost aduse. Dacă nu vreți să votați spre binele județului, poate ar trebui să părăsiți consiliul județean și să lăsați pe altcineva în loc”, i-a replicat liderul CJT.

Proiectele vor fi reintroduse pe ordinea de zi a viitorului plen.

Deocamdată, parte din acest proiect nu a fost aprobat. Au fost două proiecte care trebuiau să obțină două treimi, fiind proiecte de patrimoniu. Primul proiect a fost cel de demarare a procedurii, iar celelalte două proiecte erau proiecte prin care se pune terenul la dispoziție liber de sarcini. Sunt anumite suprafețe de teren moștenite (…) Cred că cu această gândire vom ajunge să nu obținem fonduri guvernamentale. Voi avea din nou discuții, sunt un adept la dialogului, dar nu accept să fiu jignit. Acum vrem să curățăm terenul, să fie viabil, s-ar putea ca CNI să ia decizia de a nu se face sala polivalentă pe teren, dar trebuie ca aceste terenuri să fie viabile”, a mai spus Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Administrația județeană mai are aproximativ o lună pentru a pune terenul la dispoziție către CNI, în caz contrar riscă să piardă investiția.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here