Apropierea sezonului rece necesită luarea unor măsuri suplimentare pentru prevenirea înghețului la instalațiile de apă. Ca în fiecare an, Aquatim transmite clienţilor câteva recomandări utile, pentru a preveni înghețarea instalațiilor de apă în sezonul rece și eventualele pagube provocate de aceasta. Intervențiile la instalațiile de apă pe timp de iarnă sunt mai dificile, iar în ceea ce privește contoarele de branșament sparte din cauza înghețului, sunt situații în care costurile înlocuirii vor fi suportate de către clienți.

Instalaţiile de apă montate în cămine sunt, în principiu, ferite de îngheț. Cele care nu sunt montate în cămine, trebuie protejate cu materiale termoizolante. Acesta este cazul contoarelor din subsolurile imobilelor sau robinetelor din curţi. Clienților le revine responsabilitatea protejării de îngheț a contoarelor montate pe proprietatea lor și vor suporta cheltuielile aferente, când contorul s-a defectat nefiind protejat suficient.

Curățenia de toamnă din curte și grădină cuprinde și instalațiile de apă. Astfel, căminele, capacele şi ramele acestora trebuie curăţate de praf, pământ sau moloz. Sub capacele din tablă este indicat să se pună o folie din plastic. Robinetele din căminele contoarelor trebuie verificate, reparate sau înlocuite, unde este cazul. Ca regulă generală, instalaţiile de stropit din curţi şi grădini, fântânile decorative sau piscinele trebuie golite în sezonul rece.

 

(Foto: Universulargesean.ro)

Articolul precedentMAE: Greva funcţionarilor publici în Grecia
Articolul următorExhibiționist depistat ziua în amiaza mare, la Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.