Protest pașnic la Dudeștii-Vechi! Oamenii ies în stradă împotriva explorării și exploatării gazelor de șist

Protest duminică în comuna timișeană Dudeștii-Vechi! Organizatorii acestuia vor ieși în stradă într-un marș de protest împotriva explorării și exploatării gazelor de șist. Moto-ul acestei mișcări este: „Vrem agricultură, nu fractură!”

Totul a început în urma cu doi ani, iar cetățenii au reacționat și atunci, cu toate astea, autoritățile locale au dat aviz recent pentru construirea primei sonde, pentru explorare de gaze de sist din județ. “Vă rugăm să vă alăturați dacă credeți în cauza noastră și dacă credeți că viitorul nostru este unul ecologic.Veniți cu mic cu mare să facem o schimbare, după Dudești poate urma orice comună așa că ar trebui să vă intereseze pe toți. Îngrijorarea noastră vine după ce analizele apei potabile indică un nivel foarte mare de arsen. Acesta este un marș pașnic, apolitic și foarte civic…”, transmite Răzvan Munteanu, unul dintre organizatori.

Întâlnirea protestatarilor are loc duminică, 15 mai, de la ora 17:00, în fața Primăriei Dudeștii-Vechi, după care oamenii vor pleca în marș prin comună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here