Protest pentru susținerea familiei de români din Norvegia

Timișorenii au ieșit din nou în stradă pentru a-și arăta solidaritatea față de familia Bodnariu. Mitingul a avut loc în toată țara. Protestul a fost organizat în sprijinul familiei formate din românul Marius Bodnariu, inginer IT, soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală şi cei cinci copii ai lor, stabiliţi în Norvegia.

Aproximativ șase sute de persoane s-au strâns în fața Prefecturii încercând să facă presiuni pentru schimbarea legislației din statul nordic, în care familia de români trăiește de ani buni. Între timp, românii au reușit să-și recupereze bebelușul, ceilalți patru copii au rămas în continuare sub tutela statului norvegian.

Totodată, la miting au venit susţinători din Lugoj şi din judeţul Caraş-Severin. Oamenii au cerut din nou implicarea autorităţilor române pentru eliberarea copiilor Bodnariu. Printre cei prezenți la actiune au fost primarul Nicolae Robu si europarlamentarul Cristian Bușoi.”Am venit aici ca împreună să dăm un semnal de solidaritate pentru susţinerea aceloraşi valori. De aici plecăm. De la valorile noastre creştine. Nu cred că este permis nimănui să smulgă nişte copii din familia lor. Ce s-a întâmplat în Norvegia este inacceptabil. Cer să fie daţi copii înapoi familiei Bodnariu. Şi celorlalte familii aflate în situaţie similară”, a spus Nicolae Robu.

Evenimentul a fost organizat de Alianța Familiilor din România cu sprijinul Comunităților Creștine din Timișoara.

(Foto: Titus Balan)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here