PSD se implică în plafonarea prețurilor la energie și face apel ca și celelalte partide să facă același lucru

PSD a reușit introducerea procedurii de urgență în dezbaterea și adoptarea legii de plafonare a prețurilor energiei. Este o inițiativă pe care populația o cere și o susține masiv.

Zeci de mii de oameni au semnat deja petiția publică în favoarea proiectul inițiat de PSD. (detalii AICI).

„PSD dovedește că este capabil să facă majorități parlamentare punctuale, care rezolve probleme grave, de maxim interes pentru români. PSD le cere lui Iohannis și lui Cîțu să lase propaganda și să treacă la fapte! PSD cere parlamentarilor PNL, USR și UDMR să voteze legea. Orice zi de întârziere înseamnă alte mii de gospodării de români în incapacitate de a-și achita facturile și perspectiva falimentului pentru alte mii de companii românești care își pierd competitivitatea. Proiectul PSD este singura soluție concretă care, prin plafonare, asigură menținerea facturilor energiei la un nivel suportabil pentru toate categoriile de consumatori”, se arată într-un comunicat de presă.

Facturile la energie electrică se vor reduce cu până la 43%, cele la gaz cu 23%,iar consumatorii vor primi și o compensație pentru majorările de preț operate deja de furnizori.
În următoarele 6 luni orice scumpire a prețurilor energiei și gazelor este interzisă. Grație completărilor aduse de PSD se interzice și denunțarea unilaterală a contractelor de către furnizori, în următoarele șase luni, iar legea se aplică nu doar consumatorilor casnici ci și firmelor, școlilor, spitalelor și instituțiilor publice dar și producătorilor de energie termică!

Initiativa modificarii legii se afla la Senat si cel mai probabil in curand se va vota pentru ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here