Lupta surdă a președintelui PNL Timiș, Alin Nica, cu dușmani imaginari a continuat astăzi, când șeful liberalilor a luat în colimator tot ce mișcă în jurul său: politicieni, instituții care îl cercetează, unele pentru care lucrează, oameni care îi fac plângeri și așa mai departe, arată într-un comunicat PSD Timiș.

Reacția nervoasă și necontrolată a lui Alin Nica vine ca urmare a unor cercetări în care este implicat și care au plecat de la sesizări ale Agenției Naționale de Integritate. Dar să o luăm cu începutul, conform PSD Timiș.

„În 2021, Alin Nica a fost numit în Consiliul Național de Integritate, instituție care supervizează ANI, iar doi ani mai târziu inspectorii de integritate dau un comunicat de presă care sună astfel: ”Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către NICA ALIN ADRIAN a infracțiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, […] De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către NICA ALIN ADRIAN a infracțiunii de fals în declarații, prevăzut de art. 326 din Codul Penal[…].” La vremea respectivă, plecând de la principiul prezumției de nevinovăție am evitat să luăm poziții publice, să cerem demisia lui Nica din funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș sau alte poziții pe care le ocupă. Însă, totul s-a schimbat în momentul în care Alin Nica a refuzat să plece din CNI fiind, din punctul nostru de vedere, într-un mare conflict de interese din moment ce are atribuții de control asupra unei instituții care îl cercetează.

Astăzi, Alin Nica, în cadrul unei declarații de presă pe alocuri halucinante, vorbește despre jocuri politice menite să îl scoată din joc și despre moralitate. Da, el vorbește despre moralitate în timp ce este cercetat pentru conflicte de interese și fals în declarații de către ANI. Faptul că în Senat s-a încercat revocarea lui Nica din funcția de membru al CNI reprezintă, de fapt, normalitate, dar singurul care nu vede acest lucru este chiar președintele PNL Timiș, iar el se agață cu disperare de o funcție care, probabil speră domnul Nica, îl va salva. Moral ar fi, dacă tot a pomenit acest termen care îi este absolut străin, să demisioneze din Consiliul Național de Integritate și să evite un moment penibil, cum ar fi demiterea sa prin votul senatorilor”, eplică PSD Timiș.

Articolul precedentO mult așteptată piesă va face furori joi seara: EXOD
Articolul următorCum să facem din Timișoara un oraș „cool”, tema unei dezbateri inițiate de UPT și Faber

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.