Reacție a celor din PSD Timiș, în urma unor declarații ale deputatul PNL Pavel Popescu, cu privire la slaba finanțare a Guvernului față de proiectul Timișoara, Capitală Culturală Europeană.

”Într-o continuă căutare a capitalului politic şi a notorietăţii, deputatul PNL Pavel Popescu dă din greşeală în greşeală şi dezinformează timişorenii. Ascultând, probabil, sfatului preşedintelui său Ludovic Orban – acela de a scoate parii la PSD-işti –, Pavel Popescu a ţinut cu tot dinadinsul să ne arate încă o dată amatorismul său proverbial”, transmit reprezentanții PSD Timiș.

Într-o postare pe un site de socializare, deputatul acuză PSD Timiş că ”îngroapă” proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană, și invocă slaba finanţare venită din partea Ministerului Culturii.

Reprezentanții PSD Timiș spun însă că lucrurile nu stau așa și au făcut câteva precizări:

  • O parte a banilor de care dispune Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021 provine de la Guvernul României, prin Ministerul Culturii. Anul trecut, ATCCE a obţinut o finanţare, în urma unui proiect depus, de 850.000 de lei, bani pe care ministerul i-a alocat.
  • Cofinanţatori ai ATCCE sunt Consiliul Judeţean Timiş şi Primăria Municipiului Timişoara, instituţii care alocă sume pentru proiectele culturale ale Asociaţiei şi decontează bani dacă aceste proiecte se implementează.
  • Ministerul Culturii nu a alocat 12 milioane de euro pentru ATCCE, această sumă fiind declarată de Asociaţie necesară întregului program, iar în urma discuţiilor dintre reprezentanţii celor două entităţi s-a convenit ca ministerul să aloce bani, în limita maximă a celor 12 milioane, în urma unor proiecte depuse direct la Ministerul Culturii. Că Asociaţia a depus sau nu proiecte culturale, este o cu totul altă discuţie.
Articolul precedentAccident teribil, în vestul țării! Bilanțul: un mort și 12 răniți!
Articolul următorÎncă un deces din cauza gripei la Timișoara!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.