Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga – judeţul Timiș au depistat șaisprezece cetăţeni din Nepal, toți intrați legal pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia.

​În data de 09.10.2023, în jurul orei 06.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au depistat cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, pe direcția localității Teremia Mica, la aproximativ 50 m de frontieră, șaisprezece cetățeni străini, care nu își justificau prezența în zonă și care se deplasau pe jos, spre frontiera cu Serbia.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectoarelor pentru cercetări. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini (treisprezece bărbați și trei femei) sunt din Nepal și au vârste cuprinse între 23 și 46 de ani. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei. Cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza unor vize de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Articolul precedentAlexandru Tomescu și Sînziana Mircea deschid seria Concertelor “Remember Enescu” la Milano. Partener principal – UVT prin Facultatea de Muzică și Teatru
Articolul următorMihai Mălaimare vine la Timişoara cu o carte despre Teatrul Naţional

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.