Radu Ţoancă anunţă iminentul faliment al Coltermului. Data este deja bătută în cuie

Societatea solicită 80 de milioane de lei pentru cumpărarea unui număr de 227000 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră.

Prin intermediul unei adrese oficiale (vezi Anexa) SC Colterm solicita Primăriei și Consiliului Local Timișoara suma aferentă cumpărării unui număr de 227000 de cerificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2022. Valoarea estimativă a acestei tranzacții este de aproximativ 80 de milioane de lei .

„Trebuie menționat faptul că această sumă se adaugă celor 180 de milioane de lei – subvenții programate în bugetul pe anul 2023 . În cazul în care Primăria și Consiliul Local Timișoara nu vor opta pentru una din cele 2 soluții sugerate de administratorul judiciar ( mărirea capitalului social sau plata pierderilor tehnologice ) în luna mai a acestui an Colterm va intra în faliment, iar cei 50 000 de abonați vor rămâne fără apă caldă și caldură! Firma de insolvență atrage atenția administrației publice locale că va fi acționată în instanță de către Colterm pentru prejudiciile unui faliment iminent!

Solicităm conducerii Primăriei Timișoara convocarea de urgență a unei ședințe de Consiliu Local, înainte de adoptarea Bugetului pe anul 2023, unde să se stabilească o modalitate legală de sprijin financiar care să împiedice falimentul societății de termoficare

Atragem atenția că o adresă similară trimisă PMT la începutul anului 2022 a fost ignorată de edili, iar consecințele pentru Colterm au fost catrastrofale : încasarea unei amenzi de 14,5 milioane de euro!”, spune consilierul local Radu Ţoancă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.