Razie a polițiștilor locali în Piata 700

Polițiștii locali au în vedere permanent zona Pieței 700, unde au existat, de-a lungul timpului, numeroase sesizări de la cetățeni referitoare la aspectul inestetic, neîngrijit, prezența persoanelor fără adăpost, modul în care se desfășoară actele de comerț, precum și faptul că toate acestea aduc prejudicii de imagine orașului nostru. Astfel, polițiștii locali au efectuat patrulări în perimetrul respectiv pentru luarea măsurilor legale pe linie de respectare a ordinii și liniștii publice, depistarea persoanelor care apelează la mila publică, pe linia depistării persoanelor care practică acte de comerț fără autorizație, pe linia păstrării curățeniei, precum și pe linie de circulație rutieră în zona pieței.

În ultimele patru luni, au fost depistate un număr de 33 persoane fără adăpost și cerșetori care au fost conduși la sediul Poliției Locale pentru luarea măsurilor legale și au fost aplicate 345 sancțiuni contravenționale. Cele mai multe au fost aplicate pentru nerespectarea ordinii și liniștii publice, cum ar fi provocare de scandal, cerșetorie, consum de alcool pe domeniul public, pentru nerespectarea indicatoarelor rutiere de către conducătorii auto care au oprit și staționat în zonă, pentru abandonarea de deșeuri, pentru fumat în perimetrul închis al pieței, precum și cu privire la nerespectarea actelor de comerț.

În această perioadă au fost constatate și două infracțiuni de furt, suspecții fiind predați pentru continuarea cercetărilor polițiștilor de la Secția 1. De asemenea, un număr de 42 de comercianți și societăți comerciale au fost verificați, fiind aplicate 15 sancțiuni pentru nerespectarea regulamentului de piață și nepăstrarea curățeniei.

Poliția Locală va continua verificările, fiind prezentă în continuare în zona Pieței 700.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here