Razie în Timișoara! Amenzi de 30.000 de lei

Poliţiştii Secției 3 Timișoara au desfășurat o razie pe raza de competență a în vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, în urma căreia au constatat șapte fapte de natură penală și au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 30.000 de lei.

Peste 50 de poliţişti au acţionat joi pe raza de competență a Secției 3 Timișoara, pentru îmbunătăţirea climatului de siguranţă civică, prevenirea faptelor infracţionale, creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc şi reducerea riscului rutier. Astfel, a fost organizată o razie cu caracter preventiv-reactiv, la care au participat poliţişti de ordine publică, rutieră și investigaţii criminale.

Efectivele au acţionat pentru verificarea legalităţii funcţionării unităţilor comerciale şi a personalului angajat, depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, identificarea persoanelor predispuse la comiterea de infracţiuni, depistarea persoanelor ce conduc autoturisme cu încălcarea legislaţiei privitoare la circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice, precum şi pentru prevenirea comiterii faptelor cu violenţă. Astfel, au fost controlate 5 unități comerciale, instituite 9 filtre, polițiștii legitimând 180 de persoane şi verificând în bazele de date 90 de autovehicule.

În urma acțiunilor întreprinse, polițiștii au constatat 7 fapte de natură penală, 6 dintre acestea fiind în flagrant delict. Au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi încălcarea normelor rutiere.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de aproape 30.000 de lei.

În plus, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării patru permise de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here