Raziile continuă. De această dată au fost luați la ochi și petonii

În data de 14 septembrie, în intervalele orare 9.00-12.00 și 17.00-20.00, polițiștii Biroului Rutier Timișoara împreună cu cei ai Secțiilor 4 și 5 Poliție Urbană Timișoara au desfășurat o acțiune în municipiu, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul indisciplinei pietonale și pentru respectarea măsurilor de protecție individuale în conformitate cu prevederile Legii 55/2020.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 61 de persoane, verificate 45 de autovehicule și aplicate 61 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002R, în valoare de 9.075 de lei. Dintre acestea 39 de sancțiuni au fost aplicate pietonilor, pentru traversarea drumului public prin loc nepermis, și 4 bicicliștilor.

De asemenea, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Ca măsură tehnico-administrativă, polițiștii au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 5 permise de conducere, dintre care:
– unul pentru efectuarea necorespunzătoare a manevrei de depășire;
– 4 pentru neacordarea de prioritate vehiculelor care aveau acest drep.

Acest gen de acțiuni vor continua și în zilele următoare, întrucât prioritatea noastră este prevenirea și scăderea numărului accidentelor rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here