Reacția președintelui Consiliului Județean, cu privire la situația de la Deta: Întreruperile repetate de gaz sunt inacceptabile

Companiile de gaz au obligația de a asigura cetățenilor serviciile contractate, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Liderul CJT reacționează după ce orașul Deta și localitățile Moravița, Denta și Voiteg au rămas fără gaz și implicit fără căldură, aceasta fiind singura sursă de încălzire în zona respectivă.

”Situația creată în localități din sudul județului Timiș, Moravița, Deta, Denta, Voiteg, ne arată cât de greșit este că statul să nu își păstreze pârghiile necesare pentru a interveni atunci când interesele cetățenilor sunt afectate.

Întreruperile repetate de gaz din localitățile respective sunt inacceptabile și solicit companiilor implicate, fie că este vorba despre distribuitori sau producători, să nu își regleze neînțelegerile pe seama populației din județul Timiș și să dea dovadă de responsabilitate.

Profitul și rentabilitatea nu sunt argumente care să ne mulțumească din moment ce companiile nu oferă o soluție alternativă, fapt ce arată că nu au luat din timp măsurile necesare pentru ca situația actuală să fie evitată.

Cred că trebuie ca toate autoritățile județene și naționale să intervină, indiferent că au sau nu competență legală, pentru ca asemenea practici să înceteze, iar firmele să înțeleagă că județul Timiș nu este un sat fără câini.

Sper că acum toată lumea devine conștientă de ce insist atât de mult cu proiectul BRUA și cu înființarea la nivelul județului a Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară pe gaz, acestea fiind o alternativă, poate singura, prin care să oferim atât cetățenilor, cât și firmelor private o soluție la sistemul actual.

Vreau să asigur cetățenii că suntem alături de ei, le cunoaștem problemele și acționăm pentru a identifica cele mai bune soluții”, a precizat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here