Recomandări din partea Poliției Rutiere pentru șoferi, în această perioadă!

Județul Timiș este sub avertizare de cod portocaliu de ninsoare și viscol astăzi și mâine!

În aceste condiții, poliţiştii rutieri se află la datorie în vederea desfăşurării de activităţi necesare fluidizării traficului rutier şi preîntâmpinării producerii unor evenimente nedorite.

În trafic sunt prezente patrule auto care veghează la respectarea regulior de circulaţie. Acestea au în atenţie şi eventualii conducători auto care încearcă să efectueze manevre neregulamentare, în special de depăşire a coloanelor de autovehicule ce se deplasează cu dificultate.

În acest context, pentru evitarea unor evenimente neplăcute , Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş vă recomandă:

Înainte de a pleca la drum, verificaţi întotdeauna starea tehnică a autovehiculului şi interesaţi-vă în privinţa stării traseului pe care urmează să îl parcurgeţi, sunând la unul dintre numerele de telefon ale Comandamentului Central de Iarnă: 021.9360; 021.318.66.09; 021.318.66.31 !

Echipaţi-vă maşina corespunzător, nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă, lanţuri şi material antiderapant !

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic !

În aceste zilele cu ninsori, viscol, ploi, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni ! Aceştia sunt mai puţin prudenţi, se ascund sub umbrele, privesc mai puţin în jur şi nu se asigură corespunzător la traversare;

Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelulului, lichidului de parbriz şi instalaţia de încălzire !

Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător !

Circulaţi cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă! Tineţi cont de faptul că atunci când este zapadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, mentineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă;

Evitaţi să actionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor ! Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu polei nu trebuie să viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp;

Nu efectuaţi depăşiri riscante, pentru că puteţi derapa foarte uşor !

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simtiţi că sunteţi obosiţi !

Pietonii sunt sfătuiţi să traverseze doar prin locurile marcate sau semnalizate şi numai după ce sunt siguri că şoferii le acordă prioritate de trecere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.