Record! UPT, pe locul I în lume

profesor-poli-700x336

Vești bune! Universitatea Politehnica Timișoara s-a clasat pe primul loc în lume în domeniul Controllers, Control și Tunning.

Un dascăl de la universitate a fost desemnat cel mai bun din lume în domeniul automaticii. Este vorba despre profesor dr. ing. Radu Emil Precup și echipa sa. Clasamentul a fost realizat de Scopus.

 Echipa Universității Politehnica Timișoara a publicat 122 de articole în domeniul automaticii, domeniul Controllers, Control și Tunning în perioada 2010-2014. Acestea au fost citate în aproape 500 de lucrări din toată lumea. “Sunt recunoscute rezultatele echipei în diferite direcții ale conducerii automate, care includ sisteme de conducere inteligentă, data-driven control și algoritmi de optimizare de inspirație biologică. Performanțele atinse de echipă atestă importanța automaticii în context local, regional și mondial. Rezultatele obținute ne încurajează să continuăm cercetările și colaborările cu echipe din Canada, Ungaria, Olanda, Germania, Franța, Anglia și Brazilia”, spune prof. dr. ing. Radu Emil Precup.

Astfel, joi Universitatea Politehnica Timișoara i-a acordat dascălului Premiul Excelenței în Cercetare pe anul 2015, pentru activitatea de cercetare avansată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here