Recunoaștere internațională pentru cercetarea din UVT

uvt (1)

Cercetarea la Universitatea de Vest din Timișoara a primit o nouă recunoaștere international. De această data, din partea University Ranking by Academic Performance, topul internațional al universităților după performanța academică.

Astfel, domeniile Fizică și Matematică au obținut poziții de top la nivel național și internațional. În cadrul clasificării menționate, la nivel României Universitatea de Vest din Timișoara se află pe locul 2 la fizică, iar în cazul matematicii, pe locul 5. La nivel internațional, pozițiile ocupate sunt 510, respectiv 630.

În topul URAP, din care fac parte 18 universități din România, sunt prezente toate cele cinci universități din consorțiul Universitaria, Universitatea București – poziția 2, Universitatea Babeș Bolyai – poziția 3, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași – poziția 4, Universitatea de Vest din Timișoara – poziția 5 și Academia de Studii Economice din București – poziția 15.

Potrivit conducerii UVT, clasamentul a luat în considerare numărul de lucrări publicate și indexate în Web of Science, criteriu după care se măsoară cantitatea și dinamica activității de cercetare dintr-o universitate. S-a ținut cont și de numărul citărilor indexate și impactul publicațiilor asupra altor cercetători. Colaborarea internațională a specialiștilor UVT a avut un aport important în metodologia clasificării, întrucât denotă acceptarea globală de care se bucură Universitatea. „Cercetarea ne aduce vizibilitate și ne pune în directă colaborarea cu cele mai bune institute de profil din lume, iar studenții sunt beneficiari direcți ai creșterii competitivității internaționale. De asemenea, financiar, cercetarea aduce comunității sume considerabile prin care ne dezvoltăm în continuare“, spune prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

 Aceasta este cea mai recentă clasare la nivel internațional a UVT, în ultimii ani instituția fiind prezentă în numeroase clasamente. În 2014, top 200 cu domeniul limbi moderne, clasarea în top 800 la nivel mondial, poziționarea printre cele mai bune 50 instituții de învățământ superior din țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here