REPORTAJE de la firul ierbii prin județul Timiș: ȘAGUL, locul unde tradiția și modernitatea fac casa bună împreună

După un prim pas făcut de echipa de fotbal a Presei la Ghiroda (link activ https://gazetadinvest.ro/reportaje-de-la-firul-ierbii-prin-judetul-timis-un-club-cum-multe-ar-trebui-sa-fie-csc-ghiroda-si-giarmata-vii/), am continuat traseul prin județ într-o altă comună apropiată de Timișoara, la Șag.
Trebuie spus că aici vechiul și noul și-au dat mâna pentru a crea istorie. O bază modernă de sport, dotată cu o tribună frumoasă care are toate utilitățile, un gazon peste media celor din zonă și mulți iubitori de fotbal. Timișul Șag este una din cele mai de tradiție echipe din județ. Înființată încă din 1962, echipa bănățeană e cea mai veche și constantă divizionară D (Liga 4). O formație puternică și solidă, care mai tot timpul s-a bătut la supremația clasamentului și pe care de multe ori doar ghinionul a făcut-o să nu ajungă în Liga 3. Așa cum s-a întâmplat și în sezpnul 2019/2020, când doar doi mici pași greșiți și mai ales pandemia a făcut ca Timișul să nu se „reverse” și în Liga 3.
„Avem două echipe de seniori, una în Liga 4 și una în Municipiu, unde evoluează cei care prind mai puține minute la prima formație, dar și juniorii clubului. Principalul nostru obiectiv este să oferim o alternativă copiilor de aici să vină la fotbal, să-l practice cu bucurie, dar și în condiții bune. De-a lungul timpului fotbalul a evoluat, cerințele au devenit mai mari, dar cred că și noi ne-am încadrat în aceste vremuri și am reușit să fim în rând cu tmpurile care le trăim”, ne-a spus omul care se confundă practic cu istoria trecută, prezentă și sigur și viitoare a echipei, Adrian Ianoșev, managerul sportiv al grupării care poartă culorile alb și albastru.
Timișul are grijă însă și de viitor, iar copiii din sat și nu numai se pot bucura de sportul favorit pe arena din localitate. Sunt trei grupe de copii și juniori care își desfășoară cu succes activitatea pe dreptunghiul verde și magic de la Șag: grupa 2005 pregătită de Cătălin Costea, grupa 2010, antrenată de Florin Damian și grupa 2013 pregătită de Lucian Robotă. „Ne gândim la viitor și ne gândim și la sport ca o activitate care să aducă o îmbunătățire a vieții, pentru că știm cu toții, sportul înseamnă sănătate. Avem trei grupe de copii și ne bucurăm de fiecare copil care vine la noi la bază și se antrenează aici”, ne-a spus și președintele clubului bănățean, Dejan Ianoșev.
Timișul Șag nu înseamnă doar fotbal și frumoasa bază sportivă ci înseamnă mult mai mult. Autoritățile actuale au investit mult în domeniul cltural și sportiv și susțin mai multe secții. Așadar la Șag există o puternică secție de șah, pregătiră de Zamfir Moldovan, una de caiac-canoe, condusă de Ristică Diaconu, una de balet, sob coordonarea Alexandrei Buzic și una de go, pregătită de Zamfir Moldovan. La stadion se desfășoară și ore de zumba, dar și alte activități sportive care pun în mișcare tineretul din Șag.
În plus, Primăria a renovat total Căminul Cultural din localitate, unde a făcut un teren de tenis și unul de minifotbal cu iarbă artificială, iar la școala generală s-a investit de asemenea în crearea unui teren de nivel foarte bun, în care copiii să își desfășoare în condiții excelente orele de sport.
„Grija pentru comunitate este o prioritate de a noastră am investit mult pe secție cultuaral-sportiv. Tot ce facem este în primul rând pentru copii, să fie și pentru ei o plăcere să practice sportul aici, dar suntem deschiși și pentru oamenii care se mută aici să aibă un nivel bun de viață. Nu vom neglija nici pe viitor aceste aspecte pentru că în urma noastră vrem să lăsam faptele să vorbească”, ne-a spus primarul Flavius Roșu, unul din cei mai tineri edili din județ, care și-a pus deja amprenta asupra comunității.
Un meci nebun, goluri antologice
Și pentru că am fost la Șag cu un scop, să jucăm fotbal, am făcut-o! Meciul a fost organizat sub cele mai bune auspicii, un arbitraj local foarte bun, și o desfășurare de forță interesantă. Presa s-a impus de această dată, dar asta contează mai puțin, a contat pasiunea pentru fotbal și mirosul ierbii verzi. Și trebuie spus că cel mai bun jucător de pe teren a fost Constantin Buruiană, un nume cunoscut și apreciat al fotbalului bănățean, jucător ce a jucat de această dată la echipa… Presei. Mulțumim „Buru” pentru golul ce l-ai dat de la 55 de metri pentru noi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here