Reprezentațiile a două spectacole ale Teatrului Național din Timișoara, la un festival de la Chișinău, anulate!

Teatrului Național din Timișoara ar fi trebuit să plece astăzi la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești de la Chișinău cu spectacolele Proștii sub clar de lună de Teodor Mazilu, și Pe mâine de Mihaela Iancu. În schimb, reprezentanții Teatrului anunță că cele două spectacole programte duminică nu vor mai avea loc.

Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, organizată de Teatrul Național din Chișinău sub semnul Anului Centenar, este unul dintre cele mai rezonante evenimente culturale din Republica Moldova și, în egală măsură, din România. Teatrul Național din Timișoara a fost invitat de organizatori să participe la acest corolar al culturii românești de pe o parte și de pe cealaltă a Prutului.

Teatrul Național din Timișoara a întreprins toate demersurile oficiale necesare și a adaptat programul de spectacole al lunii septembrie, astfel încât să facă posibilă deplasarea la Chișinău a numeroasei trupe compuse din actori și echipa tehnică de scenă, bazându-se pe asigurările primite de la organizatori și finanțatori.

Publicul din Chișinău se pregătește pentru duminică, 23 septembrie 2018, de la ora 17, să participe la spectacolul Pe mâine și de la ora 19 la spectacolul Proștii sub clar de lună, în sălile de spectacole ale Teatrului Național din Chișinău.

”Din informațiile noastre, titlurile figurează pe afișele festivalului, cu bilete vândute și cu invitații lansate și confirmate. Însă cele două spectacole nu vor fi prezentate pe scenă duminică deoarece până astăzi, 21 septembrie 2018, Naționalul timișorean nu a primit finanțarea pentru transportul trupei și al decorurilor, ceea ce face imposibilă deplasarea. La nivel simbolic, absența Teatrului Național din Timișoara la Reuniunea Teatrelor Naționale, datorată nefinanțării transportului și diurnelor, proiectează o imagine în culori dezarmant de sumbre în ceea ce privește planificarea și interesul real și asumat acordate culturii în momentul istoric al sărbătoririi Anului Centenar”, spun reprezentanții Teatrului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here