Reţineri în urma percheziţiilor de ieri din Hunedoara! Poliţiştii au reţinut 10 persoane

Polițiștii de la transporturi din Timișoara au reținut 10 persoane și au ridicat 150 de tone de cărbuneși 18.000 de lei, în urma celor 15 percheziții ce au avut loc ieri în județul Hunedoara!

“Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal care are ca obiect infracţiuni de furt de minereu de cărbune. 12 persoane sunt cercetate sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 150 de tone de minereu de cărbune și 18.000 de lei”, spun reprezentanţii IPJ Timiş.

De asemenea, în urma administrării probatoriului, faţă de 9 persoane, cu vârste cuprinse între 27 şi 63 de ani, din municipiul Petroşani şi față de o persoană, în vârstă de 31 de ani, din comuna Baru, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.

Reamintim că o parte dintre persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi sustras minereu de cărbune din trenuri care aprovizionau o termocentrală, iar altă parte ar fi gestionat transportul şi valorificarea minereului către diverşi agenţi economici ori persoane fizice.

Din cercetări a reieșit că transporturile s-ar fi efectuat cu camioane de mare tonaj, un transport putând însuma chiar şi 7.5 tone (prețul de vânzare fiind de aproximativ 500 lei tona).

Astfel, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, ar fi fost sustrase şi valorificate aproximativ 300 de tone de minereu de cărbune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here