Metoda “ACCIDENTUL” continuă să facă victime. Trei barbați bănuiți de comiterea unei infracțiuni de înșelăciune prin metoda “ACCIDENTUL” au fost depistați în, flagrant de către polițiști. Indivizii, cu vârste între 27 și 40 de ani, ar fi încercat să înșele un bătrân de 66 de ani cu suma de 7000 de euro, prin metoda “ACCIDENTUL”.

Potrivit oamenilor legii, un bărbat de 66 de ani, din municipiul Timișoara, ar fi fost contactat telefonic, în cursul zilei, de o persoană necunoscută care s-ar fi recomandat a fi avocatul fiului său  și ar fi pretins 7000 de euro, invocând implicarea fiului într-un accident rutier soldat cu victimă. Astfel, bătrânul s-a întâlnit cu cel în cauză, pe raza municipiului Timișoara, pentru a-i înmâna o parte din bani, însă nu s-au înțeles cu privire la suma oferită, bănuitul părăsind locul faptei cu un autoturism.

Polițiștii au procedat la oprirea în trafic a autoturismului, iar cei trei bărbați, cu vârste între 27 și 40 de ani, depistați în interior au fost conduși la sediul secției.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii tentativei la infracțiunea de înșelăciune. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuiților.

Poliţia Română vă recomandă:

  • verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare). În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile;
  • dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin;
  • fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini;
  • nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.
Articolul precedentTrafic restricţionat temporar pe teritoriul Ungariei pentru automarfare
Articolul următorTânăr cercetat pentru furt din magazin. A vrut să plece acasă cu jucării în valoare de 3000 lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.