Reușită de excepție la doar 13 ani! A devenit campioană la echitație, la Herneacova International Jumping

În ziua a doua a celei de-a doua săptămâni a evenimentului ecvestru Herneacova International Jumping, toată lumea a avut parte de o surpriză extraordinară.

La proba de 1* Silver la care s-au înscris nu mai puțin de 36 de cupluri călăreț-cal o sportivă în vârstă de doar 13 ani, care reprezintă România, a demonstrat că juniorii au un cuvânt de spus în competițiile importante, în care se bat de la egal la egal cu cei mai experimentați călăreți.

Ștefania Stoica-Schumann, fiica lui Norbert Schumann, campionului României, a reușit performanța de a temina proba pe locul întâi, cu un traseu perfect, într-un timp extrem de scurt. La această probă ea a concurat împreună cu partenerul său, Celebration.

Clasa în care Ştefania a reușit să-și adjudece cea mai importantă poziție a fost dominată de sportivii români, aceștia ocupând în totalitate podiumul. Pe poziția a doua s-a clasat Constantin Păsărin cu calul Vodka De Talma, iar pe locul al treilea, Ionel Bucur cu calul Conte.

Herneacova International Jumping continuă până duminică.  În cea de-a doua săptămână a competiției Herneacova International Jumping premiile puse în sunt 139.900 de euro.

La competiție sunt prezenți peste 200 de călăreţi din 19 ţări din Europa şi Asia şi peste 450 de cai.

Herneacova International Jumping este un concurs de sărituri peste obstacole de 3 stele, organizat de Clubul de Echitaţie Herneacova sub egida Federaţiei Ecvestre Române şi a Federaţiei Ecvestre Internaţionale şi este susţinută de sponsorul principal – Casa Rusu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here