Robu spune ca angajatii STPT isi vor primi salariile la zi

Societatea de Transport Public Timișoara, fostă RATT, este pe drumul cel bun, iar angajații își vor primi salariile la zi. Acesta este anunțil făcut de primarul Nicolae Robu miercuri, 8 august, pe pagina de Facebook.

Am aprobat ieri, 07.08.2018, suma de 6 milioane lei pt STPT, astfel încât să se poată plăti salariile angajaților și obligațiile către ANAF la zi, așa cum am promis! Reamintesc, dificultățile financiare la STPT au apărut o dată cu pierderea unui proces cu ANAF pt neplata unui TVA în valoare de 68 milioane lei -ați înțeles bine: 68 milioane lei!- de pe vremea administrației precedente! De atunci, lună de lună, eu trebuie să asigur 1.200.000 lei pt ANAF mai întâi -altminteri, STPT ar ajunge la faliment și toți angajații și-ar pierde locurile de muncă!- și abia apoi să virez banii pt salarii și celelalte cheltuieli! O spun încă o dată: e o performanță managerială să reușești să duci cheltuieli neprevăzute de peste 60 milioane lei -20 milioane de la furtună, 25 milioane din cei 68 milioane TVA la STPT, 15 milioane certificate verzi în numele COLTERM-, în condițiile în care veniturile pe 2018 sunt cu peste 15 milioane lei mai mici ca în 2017 din cauza reducerii impozitului pe venit de la 16% la 10%, nicidecum ceva de blamat, cum înțeleg niște capete… grele! Dar, vom răzbi! Și în curând, de exemplu, calitatea serviciilor de transport public va fi și ea mai bună -garantez eu asta!-, de exemplu, pe linia 33, vom avea nu 3 autobuze, cum am avut multă vreme, ci 6! Pt că cetățenii Timișoarei merită și se poate!”, a scris primarul Nicolae Robu pe Facebook.

Edilul din Timișoara a ținut să precizeze că acum pe traseu sunt 17 Armonii și că la sfârșitul anului vor fi 30.

P.S. Apropo de frumoasele și confortabilele tramvaie Armonia: acum două luni, erau 6 pe traseu. Acum sunt 17! Și vom ajunge, spre sfârșitul anului, să avem 30! Evident, pe măsură ce introducem Armonii, retragem tramvaiele vechi, total depășite din toate punctele de vedere!”, a mai scris Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here