Romania, egala campioanei Europei, Spania, intr-un amical de lux jucat la Cluj

România a încheiat la egalitate, scor 0-0, cu Spania, într-un meci amical care s-a disputat pe Cluj Arena. Partida a făcut parte din seria de jocuri de pregătire ale ambelor naţionale pentru EURO 2016, care va începe în luna iunie.

România a reușit un rezultat mai mult decât onorabil în fața campioanei europene, după o prestație mult mai bună decât în meciul cu Lituania. După un debut mai timid de meci, România a avut prima ocazie notabilă în min. 7, când Popa a șutat de la 22 metri, puțin pe lângă poartă.

Spania a avut apoi două șanse mari de gol: mai întâi Alcacer a săpat singur spre poartă (8), dar Tătărușanu a ieșit salvator, iar apoi portarul Fiorentinei a scos de sub transversală mingea trimisă cu capul de Pique (10). Tătărușanu a fost providențial și în situație de unu la unu cu Pedro (11).

Tricolorii au prins tot mai mult curaj și, la un atac prelungit (15), Casillas a boxat șutul lui Stanciu, iar reluarea lui Popa a fost respinsă de un fundaș.

Până la pauză, campionii europeni au mai avut doar o situație demnă de menționat, un șut din afara careului al lui Nolito (19), reținut de Tătărușanu.

Echipa României a jucat cu determinare și a reușit să își creeze mai multe situații periculoase la poarta lui Casillas. Portarul lui Porto a boxat șutul-centrare a lui Săpunaru (24), iar Hoban a reluat peste poartă.

Casillas a fost la post și în min. 28, când Stanciu a expediat un șut bun din unghi. Decarul stelist a fost în prim plan și în min. 32, când șutul său a fost deviat în corner de Pique, iar un minut mai târziu Casillas a respins de la colț șutul din voleu al aceluiași Stanciu. Perioada bună a tricolorilor a continuat, iar un șut al lui Andone a fost blocat de apărarea iberică (34).

Repriza a doua a început cu o marte oportunitate pentru Spania, dar Pique l-a luat la țintă pe Tătărușanu (47). Contră periculoasă România, în doi, Stanciu și Andone, dar ultimul a tras pe lângă poartă (56). Meciul a mai pierdut din ritm, echipele nu au mai reușit faze periculoase de poartă, cele mai interesante fiind șutul-centrare al lui Torje (82) și șutul pe lângă al lui Morata (83).

Spaniolii au dat emoții celor circa 30.000 de spectatori la ultima fază, dar Chiricheș a degajat salvator din fața porții goale. Cel mai bun jucător al meciului a fost declarat Stanciu.

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Dr. Grigore, St. Filip – Pintilii (Ropotan 90+1′), Hoban – Ad. Popa (Torje 61′), N. Stanciu (Sânmărtean 87′), Stancu (A. Ivan 67′) – Andone (Rusescu 74′)

Spania: Casillas – Mario Gaspar, Bartra, Pique (Nacho 52′),  Alba – Koke, Sergi Roberto (Fabregas 60′) – Pedro (Mata 67′), Silva (Morata 79′), Nolito (Isco 46′) – Paco Alcacer (Aduriz 60′)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here