Rotaract Club Buziaș, pentru prima dată la Seminarul Internațional RYLA din Germania

Districtul Rotaract Club Buziaș a fost pentru prima dată invitat de către Rotary Germania pentru a participa la cea de-a VI-a ediție a Seminarului Internațional RYLA. Rotary Youth Leadership Awards este un program de leadership coordonat de cluburi Rotary din întreaga lume.

În fiecare an, mii de tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 30 de ani participă la astfel de programe. Participarea a fost sprijinită de către cluburile Rotary Sponsor,  Rotary Club Buziaș, Rotary Club București și Rotary Club Târgoviște.“Eu, împreună cu Maria Julean, membră a Rotaract Club București și Maria Bescuca, membră a Rotaract Club Târgoviște am făcut parte din echipa D 2241, care a reprezentat România la acest eveniment”, spune președintele Rotaract Club Buziaș, Diana Hudrea.

Programul a avut loc în orașul Gorlitz din Germania, în perioada 8-10 aprilie. Au participat 35 de persoane din Germania, Polonia, Cehia, Ucraina, Ungaria și România. Tema principală a seminarului a fost „Wir sind Europa”, în traducere „Noi suntem Europa”, seminariile, proiectele și prezentarile fiind în limba germană. “Mă bucur mult că am avut șansa de a lua parte la acest eveniment RYLA 2016 în Germania. Este o experiență pe care aș vrea să o repet, am învățat multe și am avut parte de clipe minunate împreună cu Maria, Mari și colegii din celelalte țări participante”, adaugă președintele Rotaract Club Buziaș.

Programul acestui eveniment a constat în prima parte în seminare pe diverse teme, cum ar fi nașterea Europei din spiritul filosofiei, drumul Rusiei către democrație și comunitatea valorilor europene și a terorii islamiste. “În cea de-a doua parte, lucrul în echipă, am avut ocazia să împărtășim idei și informații privind valorile morale și culturale în țara de proveniență și în societate. Apoi, după un frumos tur al orașului Gorlitz, am prezentat fiecare echipă ideile și părerile formate în urma discuțiilor”, transmite președintele Rotaract Club Buziaș, Diana Hudrea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.