S-a decis locația noii săli polivalente! Va fi construită în Timișoara

Sala polivalentă de 16.000 de locuri va fi construită în Timișoara, în apropeierea stadionului Dan Păltinișanu.

Două locații au fost puse la bătaie pentru noua investiției, una la Giroc și una lângă stadion. A câștigat însă propunerea primarului Nicolae Robu, în detrimentul locației propuse de președintele CJ Timiș, Călin Dobra. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul demis Viorica Dăncilă, aflată în vizită la Timișoara.

Știu că au fost multe dispute în ceea ce privește locația. Am analizat ambele propuneri care au fost bune, dar am hotărât ca sala să vie construită la Timișoara, fiind reședință de județ și fiind un pol important în zona de vest”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

La scurt timp a apărut și reacția primarului Nicolae Robu, care s-a declarat… fericit!

Evident că sunt extrem de bucuros că s-a decis ca Sala Polivalentă de 16.000 de locuri să fie construită la Timișoara. S-a întâmplat firescul, a prevalat rațiunea și eu nu pot fi decât fericit, fericit pentru Timișoara, pe care eu chiar o iubesc cu toata ființa!
Eu reafirm că astfel de obiective de maxim impact, cum este o mare sală polivalentă și la fel, cum e un mare stadion – trebuie rupte de jocurile politice și susținute de toți cei implicați la un moment în actul administrativ național și local deopotrivă, indiferent de poziție – la putere sau in opozitie -. Interesul public trebuie sa fie mai important decât orice pentru toți actanții prinși în joc! Cred că ideal ar fi ca cele două instituții de cea mai mare importanță din plan local -Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș- să fie parteneri în administrarea obiectivelor de această factură -marea polivalentă și marele stadion, care și el va trebui construit-, indiferent de culoarea politică dominanta a lor de moment, culoare schimbatoare, oricum, în timp, cum se întâmpla în democrație!”, a fost reacția primarului Nicolae Robu.

Investiția se ridică la peste 50 de milioane de euro și va fi realizată de Compania Națională de Investiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here