S-a lăsat cu sute de amenzi în Timiș! Vitezomanii și pietonii, în atenția polițiștilor

amenzi pietoni

Polițiștii Serviciului Rutier au acţionat pe raza întregului judeţ în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Astfel, timp de patru zile au aplicat sute de amenzi vitezomanilor și celor care au încălcat regulile de circulație.

Aproximativ 700 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor indisciplinaţi, 223 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 79 de permise de conducere.

În perioada 18 – 21 ianuarie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente. Astfel, poliţiştii au constatat 14 infracţiuni şi au aplicat 692 de sancţiuni contravenţionale, 223 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 152  pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Au fost sancţionaţi 97 de pietoni şi 14 biciclişti/mopedişti care nu au respectat prevederile legale. În plus, au fost reţinute în vederea suspendării 79 de permise de conducere, 31 dintre acestea fiind pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Au fost reţinute şi permisele şoferilor care nu au acordat  prioritate de trecere vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză sau semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric. De asemenea, au fost retrase 19  certificate de înmatriculare.

În zilele de weekend poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

Serviciul Rutier Timiş vă recomandă pentru siguranţa deplasării, înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor.

Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei). Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi in trafic!

Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei. Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile. Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here