Markus Buzila 3

Markus  este un baietel de un an si trei luni. El impreuna cu fratele lui, Lukas, au venit pe lume mult prea devreme. S-au nascut la 25 de saptamani intr-o familie care i-au asteptat cu multa dragoste. Este greu incercat de soarta, are nevoie de o operatie in strainatate pentru a-si recupera vederea.

Operatia va fi facuta la inceputul lui 2016 si costa foarte mult, iar parintii lui nu isi permit. Astfel, suma ar ajunge la 38.000 dolari.“Nu stim motivul nasterii lor premature, sarcina fiind una controlata regulat din doua in doua saptamani, pana cand la ultimul control adica pe la 5 luni, medicul a spus ca sarcina mergea mult prea bine, copiii puneau foarte repede in greutate si s-ar putea ca gemenii sa se nasca mai devreme, insa nimeni nu s-a asteptat sa se nasca chiar atat de repede, adica la 6 luni, desi medicii au dat slabe sanse de supravietuire, gemenii s-au nascut, dar sansele de supravietuire erau foarte slabe”, spune mama copiilor.

Markus Buzila 2

La nastere copiii au primit nota 3, Lukas cantarind 750 de grame, iar Markus 730 de grame. Din pacate, la 8 zile de la nastere Lukas s-a stins din viata, iar Markus a devenit un invingator in lupta pentru supravietuire pe care a purtat-o timp de doua luni la Maternitatea Bega; dupa care a fost transferat la Spitalul de Copiii Louis Turcanu, unde doua luni jumatate a stat intubat si a mancat cu gavaj, in total a stat prin spitale timp de patru luni jumatate. In aceeasi perioada el a suferit o operatie cu laser la ochisori, s-a chinuit cu o hernie (inghinala) si cu o grea recuperare. Dupa externare a fost operat de hernie dar, doar pe partea stanga, cu partea dreapta chinuindu-se si in prezent.

Au urmat doua controale la ochi in Ungaria, la Szeged, unde diagnosticul pus a fost gradul 5. “Diagnosticul nu a fost corect; desi Markus nu vede, el are reactii la lumina , creierul sau trimite functii la ochi, dar doar in prezenta luminii. In urma unui control in Italia, unde a fost examinat de doctorul Antonio Capone Jr., medic venit din Detroit, Michigan, Statele Unite ale Amercii, diagnosticul dat este gradul IV B, cu sanse de operatie, in urma careia copilul ar putea vedea in proportie de 50-60 %”, explica mama lui Markus.

Markus Buzila

Operatia se va face in SUA, la inceputul anului 2016, in luna ianuarie, insa costurile operatiei sunt foarte mari, ajungand doar operatia la suma de 33.000 de dolari, fara tratament, transport, cazare, cu toate aceastea suma ar ajunge la 36-38.000 dolari.

Markus este un luptator. El lupta pentru a putea fi un copil normal, desi sansele lui la nastere au fost minime, aproape nule din partea medicilor, din partea lui Dumnezeu a avut sanse de 100%.

Cei care doresc sa ofere un mic ajutor financiar, o pot face la numarul de contact mama ( Buzila Narcisa) : 0745269341.

Conturi: RO37BRDE110SV39371921100. Ron

RO79BRDE110SV39372051100. Euro

Articolul precedentAi jucat la LOTO? Atunci vezi aici ce numere au iesit
Articolul următorZiua Porților Deschise la Universitatea Politehnica Timișoara. Instituția celebrează 95 de ani de la înființare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.