Faptele vorbesc de la sine despre Ciprian Ovidiu Dogan, un om al satului, care s-a înconjurat cu fapte bune, dar şi de oameni de încredere alături de care poate schimba mentalităţi şi poate face diferenţa!

OM AL SATULUI

„Am fost născut și totodată mi-am petrecut copilăria în această minunată comună, alături de mulți tineri din comunitatea noastră. Părinții m-au educat și m-au crescut în spirit creștinesc, fiind unicul lor copil, punând accent pe valorile tradiționale: bunătate, sinceritate, modestie, corectitudine și bineînțeles frica de Dumnezeu. Grădinița și școala gimnazială le-am absolvit în comuna Sânandrei, fiind ”șlefuit” de educatoarele și cadrele didactice din localitate, cu care ne mândrim, că au contribuit la formarea și îndrumarea atâtor generații, iar ca exemplu suplimentar, aș menționa că atât tatăl meu cât și eu am avut aceeași învățătoare. Mi-am continuat studiile în municipiul Timișoara, iar ulterior am făcut armata la jandarmerie”.

FAMILIST CONVINS

„Întrucât sunt foarte legat sufletește de comuna noastră, având rădăcini puternice în acest pământ, am ales să rămân și să înfrunt greutățile vieții, alături de dumneavoastră. Mi-am întemeiat o familie, am construit o casă și mă mândresc cu cel mai mare dar primit de la Dumnezeu, cei doi feciori, care au 5, respectiv 15 ani”.

ANTREPRENOR CU SUFLET MARE

„Sunt un mic antreprenor, am activat inițial în domeniul HORECA, iar ulterior în domeniul construcțiilor, fapt ce mi-a permis să ajut foarte mult comunitatea din care facem parte, în special tinerii căsătoriți, aflați la început de drum. De asemenea, m-am implicat de bunăvoie și am sprijinit diferite lucrări de întreținere și reparații a tuturor locașelor de cult din comună (indiferent de confesiunea acestora). Cu toate acestea, o parte din mine a fost neîmplinită, dorind să ajut cât mai mult semenii noștri, astfel că din anul 2020, am hotărât să mă implic mult mai activ pe această latură, participând activ în cadrul acțiunilor de voluntariat. Mai mult, în contextul pandemiei, în anul 2021 am pus umărul la înființarea unui ONG, care să-mi permită extinderea ariei de întrajutorare, astfel, în acest interval am sprijinit continuu peste 500 de copii, respectiv peste 150 de persoane în etate, din județele Timiș și Arad. Suplimentar bunurilor materiale oferite persoanelor nevoiașe (jucării, rechizite, medicamente, îmbrăcăminte, mobilier, electrocasnice, smartphone-uri pentru școala online etc.), am pus permanent accent pe latura sufletească”.

CALEA CEA DREAPTĂ

„Permanent am îndrumat atât copiii cât și părinții să nu încurajeze abandonul școlar, pe fondul dificultăților materiale și financiare. De asemenea, în cadrul familiilor numeroase, am descurajat întreruperile de sarcină, asumându-mi că voi fi alături de ei și voi sprijini la fel și noul suflet care urmează să ajungă pe această lume. Referitor la persoanele care se află la celălalt capăt al acestei vremelnice vieți, am acordat o atenție deosebită ”ascultării”, constatând cu tristețe, că aceste persoane, majoritatea singure, nu le impresionează nimic material, ci doresc să le fie mângâiat sufletul, prin dialog și prin simpla prezență în umila lui casa, ascultând astfel o multitudine de povești triste, experiențe de viață și chiar culegerea de învățături de la niște oameni care au trecut prin grelele încercări ale vieții. În cooperare cu alte ONG-uri am construit o casă pentru o familie nevoiașă cu 5 copii și am participat la renovarea și repararea multor altor cămine, pentru a crește confortul acestor persoane.”

FAPTE, NU VORBE!

„Alături de alți prieteni și tineri din comună am derulat o serie de acțiuni la nivelul comunității, fiind îndepărtate deșeurile și toaletarea importantelor străzi din comună. Am organizat evenimente cu prilejul zilelor de 1 iunie, cu peste 250 de copii, pentru a serba și înveselii aceste suflete. Țin să mulțumesc și apreciez sprijinul comunității în aceste acțiuni de întrajutorare, menționând aici directoarea și elevii școlii din Sânandrei, care, în ultimii ani, permanent au donat pachete care să fie distribuite prin intermediul ONG-ului în care activez, cu ocazia principalelor evenimente religioase”.

SPRE PRIMĂRIE CU ÎNCREDERE

„Din dorința mea de a ajuta cât mai mulți oameni, m-am hotărât să mă implic în politică și să candidez pentru funcția de primar al Comunei Sânandrei, întrucât nimic nu se schimbă de la sine și trebuie să intri pe terenul de joc, și consider că Comuna Sânandrei merită mai mult.”

Articolul precedentInvitaţi de marcă la Tech Talks by UPT, în 17 mai, la Timișoara
Articolul următorSe ia apa de luni în Timişoara şi în judeţ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.