Proasta administraţie a judeţului şi a oraşului sunt evidente pentru fiecare cetăţean, care zi de zi găseşte tot mai multe motive să fie nemulţumiţi de ce „performanţe” reuşesc şefii PNL şi USR în Timiş.

Şeful PSD, Alfred Simonis subliniază evidentul: ”Vreau să vorbesc despre lipsa performanței la nivelul CJT. Avem un președinte depășit de importanța funcției. Din echipa sa fac parte doi vicepreședinți și mai mulți consilieri, toți pe post de lachei. N-am văzut proiecte majore în acești ani. Nici măcar idei bune transpuse la nivelul instituției. Singurele proiecte realizate au fost cele preluate de la fosta administrație PSD. La lărgirea la patru benzi a drumului Dumbrăvița – Giarmata – A1, principalul vinovat pentru blocarea șantierului este Alin Nica, se vor pierde fonduri europene acolo. Acum se încearcă o nouă licitație, va mai dura ani de zile, un proiect început în 2017. Nica și administrația sa sunt vinovați pentru situația actuală”, a spus vineri, Simonis, despre doar unul din punctele slabe ale administraţiei judeţene PSD.

Simonis nu doar a „tras” de urechi şi a propus şi soluţii. În probabil una din cele mai importante probleme, Institutul Oncologic de pe Torontalului, un examen picat de toate adminsitraţiile oraşului.

”Timișoara așteaptă acest institut oncologic de 30 de ani, a venit momentul în care să ne implicăm pentru această realizare. E unul dintre cele 49 de proiecte care au fost incluse pe PNRR. Se vor finanța dintre acestea 25, trei – patru mari, care vor prim 150 – 200 de milioane. Toți decidenții avem obligația să facem ca Institutul Oncologic să fie printre cele trei proiecte majore selectate. Are sens să reiau de datoria guvernului față de Timiș? Contribuția la bugetul de stat a Timișului este a doua din țară după București, de 30 de ani, primim firimituri, indiferent de culoarea politică a guvernului. Măcar acum guvernul și noi trebuie să înțelgem că trebuie finalizat acest institut, ar trebui să aibă întâietate. Nu cred că un spital al Ministerului Afacerilor Interne e mai important ca un institut oncologic. Toate centrele universitare din țară au institut oncologic, e timpul ca și Timișoara să aibă, o merită”, a spus Simonis după care i-a arunact mănuşa lui Nica: „Am avut o discuție cu ministrul Sănătății, mi-a spus că nu va pleca de la el lista fără institutul timișorean inclus la finanțare. Fac apel la Alin Nica să convingă guvernul să mențină acest proiect pe listă. Nu vreau să văd că alt județ să primească banii. Îi invit pe primarul Timișoarei, pe președintele CJT, să vină săptămâna viitoare la București să avem o discuție cu ministrul Sănătății și cu premierul. El cred că poate să o facă, dacă nu o să o fac eu”.

Articolul precedentCOD GALBEN de vijelii și furtuni în jumătate de țară. Și Timișul va fi afectat
Articolul următorŞoferi traşi pe dreapta, dar şi mulţi pietoni amendaţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.