Sala Polivalentă se face, dar nu se ştie când!

Preşedintele Consiliul Judeţean spune că Timişul va avea o sală polivalentă- Acesta s-a întâlnit săptămâna trecută cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii şi a primit asigurări că obiectivul este trecut pe lista de investiţii.

Săptămâna trecută, la Ministerul Dezvoltării, am făcut o vizită la Compania Națională de Investiții, și mi-au dat asigurări ferme că sala polivalentă este cuprins pe lista de investiții. Ținând cont că este un obiectiv major, de peste 50 milioane euro, vor trebui avize din partea a două comisii, după care trebuie dată o hotărâre de guvern pentru aprobarea finanţării. Nu cred că se mai discută de locaţie, cred că ne-am clarificat cu toţii legat de locaţie, după cum aţi văzut Primăria Timişaora a renunţat la locaţia iniţială, recunoscând până la urmă că acea locaţie nu se pretează şi nu este liberă de sarcini. CJT a pus la dispoziţie 10 ha, necesarul este de maxima 6 ha, noi am pus întreaga aprcelă la disoziţie ţinând cont că în acea zonă vorbim de un complex sportiv, pentru că dorim ca pe lângă sala polivalentă dorim să dezvoltăm acea zonă din punct de vedere sportiv”, spune preşedintele CJT, Călin Dobra.

Preşedintele Călin Dobra recunoaşte că suntem în întârziere în ceea ce priveşte demararea construicţiei la noul obiectiv, fapt pe care l-a prezentat şi celor de la CNI. Însă ţinând cont că este vorba despre o investiţie estrem de mare, de aproxiativ 50 de milioane de euro, trebuie făcuţi mai mulţi paşi înainte.

„Dacă nu se vor mișca foarte repede, vom pierde startul privind 2021. M-au asigurat că în acest an se va primi finanțare și se vor demara documentațiile, studiul de fezabilitate, proiectul pentru realizarea acestei investiții. Eu aș fi mulțumit dacă în acest an se va reuși demararea licitației privind studiul de fezabilitate și proiectarea, iar în toamna lui 2019 să începem licitația privind execuția”, a declarat Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here