sindicalisti-nemultumiti

sindicalisti-nemultumiti

Sindicatul Sanitas Timiş, reprezentanţii spitalului CFR, dar şi ai unităţilor sanitare din Deta şi Făget au trimis mai multe adrese Ministerului Sănătăţii şi  Casei Naţionale de Asigurări de Sănătăte.

S-a arătat că bugetul este necorespunzător formula de calcul a contractului cu casa de asigurări este păguboasă, fiindcă oferă puţini bani desfăşurării actului medical, cheltuielilor administrative şi de personal. Am făcut şi eu această adresă, a ajuns la minister, iar promisiunea a fost ca atunci când vine ministrul să o discutăm. Unităţile sanitare iau tot mai puţini bani, fiindcă multe boli nu mai sunt tratate în spital. Aşadar, au fost realizate şi mai puţine servicii. Omul are nevoie de adresabilitate de a fi tratat în spital. Această reformă era bună peste cinci, şase, şapte ani. A avenit social democraţia la putere şi am crezut că se va schimba ceva, dar nu s-a schimbat nimic”, a spus Livius Cârstea, preşedintele Sanitas Timiş.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătăţii şi reprezentanţii Sanitas România au discutat despre acordarea tichetelelor de masă, sporurile de fidelizare, dar şi despre deblocarea posturilor în sistem, dar Cârstea spune că nu a fost invitat. Cele două părţi au discutat despre identificarea şi aplicarea unor soluţii comune care să vizeze atât deblocarea posturilor în sistem, cât şi îmbunătăţirea condiţiilor de salarizare.

Una dintre condiţiile esenţiale pentru însănătoşirea sistemului de sănătate este îmbunătăţirea salarizării pentru tot personalul sanitar, pe măsura muncii depuse. Împreună cu Sanitas, vom căuta soluţii în acest sens”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Articolul precedentPreoţii din Caraş-Severin sunt chemaţi la examenul de titularizare
Articolul următorPremii irezistibile la Turneul Internaţional Beach Volleyball Satellite 2015 Timişoara