Șanse egale pentru categoriile de elevi cu dificultăți, prin învățarea remedială

„În noul pachet legislativ al educației, programul “Învățare remedială” este menit să asigura șanse egale pentru elevii cu dificultăți de învățare sau pentru cei care, din diferite motive, au un regres școlar. Programul este gândit într-un mod complex, astfel că poate fi realizat în cooperare cu organizații non-guvernamentale, în regim de voluntariat și poate include activități pentru întreaga familie, în măsura în care acestea sprijină învățarea.

Școlile vor face o analiză a nevoilor de implementare pentru Programul „Învățare remedială” pe care îl propun și vor formula o propunere de plan de lucru, incluzând realizare activităților și responsabilitățile asociate”, arată deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea, președinte al Comisiei de Educație și Cercetare a PNL.

„Simultan cu acest plan, al asigurării de șanse egale pentru categoriile de elevi cu dificultăți, noul pachet legislativ prevede și stimularea performanței, prin Centrele de Excelență.
În cadrul Colegiilor naționale, vor putea funcționa unități pilot de excelență, în aceste unități urmând ca elevii dotați să beneficieze de programe educaționale pe măsura performanțelor. Elevii performeri vor beneficia de programe educative adaptate particularităţilor lor de învăţare şi de orientare a excelenței.

Procesul de învățare în aceste Centre de Excelență va fi mai aprofundat, grupat pe abilități. Curriculumul va fi îmbogățit cu noi domenii, de mentorat şi transfer de competenţă, de accelerare a promovării, conform ritmului individual de învăţare”, subliniază deputatul PNL Timiș, Marilen Gabriel Pirtea, coordonator al Comisiei de Educație și Cercetare a PNL.

„Ca președinte al Comisiei de Educație și Cercetare din PNL, îi invit pe toți cei interesați să ne transmită observații și propuneri legate de pachetul legislativ pentru învățământul preuniversitar, cât și de cel legat de învățământul superior. PNL a lansat și o platformă online, pentru comunicare interactivă, care se poate accesa la adresa Legile-educatiei.pnl.ro, un spațiu al dialogului și implicării”, arată președintele Comisiei de Educație și Cercetare din PNL, deputatul Marilen Gabriel Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.