Săptămâna viitoare, la sediul CCIAT, are loc finala națională a competiției de idei ClimateLauchPad!

Camera de Comerț din Timiș, unic partener oficial în România al Programului ClimateKIC, organizează în data de 22 august, la sediul CCIAT, finala națională a competiției de idei ClimateLauchPad.

În cadrul finalei naționale, șapte echipe își vor prezenta ideile inovatoare de business și vor concura pentru a obține un loc în cadrul finalei europene.

Anul acesta au intrat în competiție peste 35 de țări, iar România are din nou şansa să fie prezentă. După selectarea celor mai bune idei sustenabile, echipele au participat la un bootcamp intensiv, susținut de lectori internaționali avizați ClimateLaunchpad, și derulat la Timișoara, la sediul CCIAT, în perioada 19 – 20 iunie 2017.

Finala europeană a competiției se va organiza la Limasol, în Cipru. Așadar, cele mai bune idei naționale, primele trei din top, vor avea posibilitatea să-și prezinte conceptul la nivel internațional și să intre astfel în competiția  pentru câștigarea unei prime investiții în business-ul lor: 10.000 euro locul I, 5.000 euro locul II  și 2.500 euro locul III.

Misiunea competiției este aceea de a atrage potențialul de tehnologii inovative din Europa și de a crea oportunități pentru inovatori în vederea atenuării efectelor schimbărilor climatice. Scopul este accelerarea inovațiilor care conduc la un viitor cu emisii scăzute de dioxid de carbon”, transmit reprezentanții Camerei din Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here