Şapte migranţi din Kosovo, Etiopia si Eritrea depistaţi de poliţiştii de frontiera timişeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Moraviţa şi Sânnicolau Mare – I.T.P.F. Timişoara au depistat, azi noapte, cinci cetăţeni din Kosovo şi doua femei din Etiopia si Eritrea în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera.

Noaptea trecută, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au observat, cu ajutorul aparaturii pe termoviziune, în vegetaţia din apropierea frontierei cu Serbia, pe direcţia localităţii Valcani, două persoane care nu îşi justifica prezenţa în zonă. Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, fiind depistate pe marginea drumului între Valcani şi Teremia Mică doua femei care au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit ca cele doua persoane sunt cetăţeni Etiopia si Eritrea care au intrat legal în ţară, in baza documentelor personale si a vizei valabile, însă deoarece vizele au expirat au încercat să treacă ilegal frontiera, cu intenţia de a ajunge în Germania.

migranti

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Moraviţa, judeţul Timiş, au depistat noaptea trecută, în apropierea frontierei cu Serbia, cinci persoane de sex masculin care au incercat sa treacă ilegal frontiera in tara noastră. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa pentru cercetări, unde s-a constatat că nu aveau documente de identitate asupra lor, iar în urma verificărilor preliminare au stabilit ca sunt cetăţeni Kosovo, cu vârste cuprinse între 25 şi 35 ani. Aceştia au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor tentativa trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele 7  persoane urmând a fi predate unei echipe operative din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş, în vederea luării măsurilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.