Șaptesute de șoferi timișeni s-au ales cu amenzi usturătoare. Ce fapte au comis

Acțiuni ale polițiștilor rutieri pe drumurile din Timiș. Timp de patru zile, oamenii legii au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Sute de șoferi s-au ales cu amenzi drastice, fie pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație, fie s-au urcat băuți la volan. Au fost aplicate 700 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 301 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 49 de permise de conducere.

Astfel, poliţiştii au întocmit nouă dosare penale şi au aplicat 683 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 301 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 103 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

În plus, au fost reţinute în vederea suspendării 49 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitelor legale de viteză şi semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric. Au fost retrase 23 de certificate de înmatriculare.

În zilele de weekend poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here