Sârb ce călăuzea migranți, prins de polițiștii timișeni!

Poliţiştii de frontieră de la Moravița au depistat 21 de cetăţeni din Siria, Irak, Iran și Afganistan, călăuziţi de un cetăţean sârb, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România.

În apropierea localității de frontieră Stamora Germana, au fost depistate, ascunse în vegetaţia din zona, 17 persoane, bărbaţi, femei şi copii. În apropiere, poliţiştii de frontieră au descoperit un microbuz cu numere de înmatriculare sârbeşti, aflat în staţionare cu motorul pornit, în care se aflau ascunși 5 cetățeni străini. La vederea echipajului poliției de frontieră, şoferul microbuzului a încercat să fugă, însă  a fost reținut imediat.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din 13 bărbați, 2 femei și 6 minori, adulții având vârste cuprinse între 18 şi 57 de ani, iar minorii între 1 și 13 ani. Persoanele în cauză, cetăţeni din Siria, Irak, Iran și Afganistan, au declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Șoferul microbuzului, cetățeanul sârb Nikola J., în vârstă de 26 de ani, a intrat legal în ţară și urma să preia migranții cu microbuzul pentru a-i transporta mai departe”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

În cauză, se fac cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și  trafic de migranți. Totodată, față de cetățeanul sârb, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here