Şase companii aeriene, interesate de a colabora cu aeroportul din Timișoara

vueling airlines_plane

Vești bune pentru cei care călătoresc cu avionul în străinătate! Şase companii aeriene, tour-operatori şi reprezentanţii ai oficialilor din turism din mai multe ţări s-au arătat interesați de a colabora cu aeroportul din Timișoara. Potrivit reprezentanților aerogării, aceștia au cerut detalii tehnice şi operaţionale pentru evaluarea oportunităţii unor viitoare contracte cu Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” Timişoara.

Directorul Comercial al Aeroportului Timişoara a participat la începutul lunii februarie la Londra, la o întâlnire internaţională în domeniul turismului şi aviaţiei, la care au participat reprezentanţi din 60 de ţări. În cadrul evenimentului, reprezentantul Aeroportului „Traian Vuia” a purtat discuţii cu șase companii aeriene. Astfel, compania Turkish Airlines şi-a arătat din nou interesul de a defini un plan de afacere pentru o legătură între Timişoara şi Asia, prin deschiderea unei rute directe către Istanbul. Prin intermediul acestui nod aerian, pasagerii să poată fi conectaţi cu toată Asia.

Air-Europa-Planespotters

Companiile Air Europa şi Alitalia s-au arătat interesate de Timişoara ca nouă destinaţie de pe aeroporturile din Italia şi Spania, iar compania Thomas Cook ar dori să studieze posibilitatea de a lega Timişoara de nordul Europei. „Suntem interesaţi ca de la Timişoara să existe destinaţii ce pot face legătura cu Asia, dar şi cele către nordul Europei. De asemenea vrem să dezvoltăm şi destinaţii cât mai diverse în Europa de Vest şi de Sud. Este important să fim legaţi cât mai bine de aeroporturi care sunt noduri aeriene, astfel încât pasagerii din Timişoara să poată zbura spre destinaţii cât mai diverse în toată lumea”, spune directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Dan Idolu.

Potrivit conducerii aerogării, au avut loc şi întâlniri importante cu reprezentanţii tour-operatorilor de turism care s-au arătat interesaţi de a dezvolta şi alte destinaţii de vacanţă pe timp de vară. Un exemplu este Dubai, legături realizate prin curse charter, însă vor analiza şi posibilitatea de a organiza şi chartere de iarnă.

Turkish-Airlines-Planespotters

În afară de întâlnirile prestabilite, au avut loc şi alte întâlniri cu reprezentanţii diferitelor agenţii de turism şi autorităţi naţionale din domeniul turismului din Maroc, China, Croaţia, Republica Moldova, Franţa, Polonia şi Irlanda, astfel încât au fost stabilite deja mai multe contacte pentru demararea unor discuţii şi dezvoltarea unor posibile colaborări în viitorul apropiat pentru deschiderea de noi destinaţii directe spre şi dinspre Timişoara.

Thomas Cook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here