Poliţiştii de frontieră au depistat, într-un autovehicul condus de un cetăţean român, patru cetăţeni indieni şi doi pakistanezi, în apropiere de granişa cu Serbia.

„În data de 11.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 04.00, au oprit pentru verificări, pe raza localităţii de frontieră Cruceni, un autovehicul condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat s-a constatat ca in interior se aflau, în calitate de pasageri, şase cetăţeni străini, toţi bărbaţi”, transmit reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt patru cetăţeni din India şi doi din Pakistan, au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde.

Șoferul autovehiculului, un bărbat în vârstă de 43 ani, a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei şase cetăţeni străini să ajungă în municipiul Timişoara, în schimbul sumei de 100 de euro de persoană.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei şase cetățeni străini.

Șoferul autoturismului este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, pe numele său fiind emisă ordonanţă de reținere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Articolul precedentAquatim pune în funcțiune o rețea nouă în Voiteg
Articolul următorPremierul Florin Cîțu la UPT: „Cercetarea trebuie să se facă în universități”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.