Șase iranieni au încercat să iasă ileagal din ţară cu ajutorul unor conaţionali de-ai lor ce au azil în Suedia!

Cei şase iranieni încercau să treacă ilegal frontiera, ascunși într-un spațiu special amenajat al unei autorulote.

Poliţiştii de frontieră de la Cenad au au descoperit, în partea laterală a autorulotei, un compartiment improvizat. Când au verificat mai atent şi-au dat seama că înăuntru se aflau şase persoane, trei bărbaţi, două femei, şi un copil de 15 ani.

Cei şase erau ajutaţi de doi iranieni, soţ şi soţie, ce au obţinut azil în Suedia.

„În data de 09.03.2018, în jurul orei 01.45, la P.T.F Cenad, s-a prezentat pentru a ieşi din România cetăţeanul iranian T.M., în vârstă de 43 de ani posesor al unui document de refugiat emis de Suedia, conducând o autorulotă înmatriculată în Suedia. Acesta era însoțit de o persoana de sex feminin, cetățean suedez de origine iraniană K.O., în vârstă de 39 de ani. Cu ocazia controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în partea laterală a autorulotei, un compartiment improvizat. Drept urmare, polițiștii de frontieră au deschis spaţiului special amenajat, descoperind ascunși 6 cetățeni străini, trei bărbaţi, două femeie și un minor”, spun poliţiştii.

Din primele verificări, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni iranieni, adulții având vârste cuprinse între 28 şi 38 de ani, iar minorul având vârsta de 15 ani. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să ajungă în vestul Europei și au recurs la această metodă deoarece nu dețineau documente valabile.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului și pasagerei pentru trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here