Șase marocani depistaţi la frontiera de sud-vest

0
159

marocani

Șase cetăţeni din Maroc au fost depistați noaptea trecută de către poliţiştii de frontieră timișeni. Aceștia intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere, şase persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.  Imediat, patrulele de supraveghere din cadrul aceluiaşi sector împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara au intervenit şi reţinut persoanele în cauză în apropierea frontierei cu ţara vecină, acestea fiind conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Moraviţa, pentru cercetări.

marocani frontiera Moravita

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele de sex masculin, cu vârste cuprinse între 21 şi 30 de ani, sunt cetăţeni din Maroc, care nu aveau documente asupra lor. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei şi s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste câmp.

În cauza se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei şase marocani urmând sa fie predaţi unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş. Totodată, au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here