Şase migranţi opriţi la frontiera de sud-vest a României

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în cooperare cu poliţişti de la Secţia de Poliţie Sannicolau Mare şi Jandarmi de la Detaşamentul de Jandarmi Sannicolau Mare, au depistat şase cetăţeni străini, patru pakistanezi şi doi albanezi, care au încercat să intre ilegal în România, din Serbia.

În data de 05.11.2016, în jurul orei 19.30, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Sannicolau Mare, în cooperare cu poliţişti de la Secţia de Poliţie Sannicolau Mare şi jandarmi de la Detaşamentul de Jandarmi Sannicolau Mare, au depistat pe raza localităţii Sannicolau Mare, în apropierea frontierei, două persoane de sex masculin care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Persoanele au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Sannicolau Mare pentru continuarea cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni albanezi, în vârstă de 21, respectiv 27 ani. La cercetări, aceştia au declarat că au venit din Serbia şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penala pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, totodată fiind anunţate şi autorităţile sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Ieri, cei doi cetăţeni albanezi au fost predaţi autorităţilor sârbe, în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Moraviţa, acţionând în baza unei informaţii, au depistat duminică,  între localităţile de frontieră Gherman şi Percosova, judeţul Timiş, patru cetăţeni, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Aceştia au declarat că sunt din Pakistan şi au vârste cuprinse între 19 şi 32 ani. Persoanele în cauză au solicitat azil în România şi urmează să fie predate Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here