Şase turci şi sirieni, depistaţi la frontiera cu Serbia! Erau ajutați de un român să iasă din țară

Poliţiştii de frontieră din Caraş Severin au depistat şase cetățeni turci si sirieni, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, fiind ajutați de un cetăţean român.

Polițiștii au oprit în localitatea Doclin, un taximetru, condus de un cetățean român, în vârstă de 30 ani. În mașină se aflau şase persoane, cetăţeni străini.

Atât şoferul, cât şi pasagerii au fost conduşi la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei şase pasageri sunt cetățeni din Turcia şi Siria, cu vârste cuprinse între 18 şi 48 de ani.

Străinii au declarat că au trecut frontiera din Serbia, pe jos, fiind preluaţi din apropierea graniţei de către cetăţeanul român, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei cu ajutorul acestuia.

”În cauză, cetăţenii turci şi sirieni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar şoferul autoturismului pentru trafic de migranţi, în continuare cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here