Un scandal spontan izbucnit între mai mulți cetățeni din comuna Nițchidorf a căpătat conotații politice puternice, ajungându-se la acuzații grave și solicitări de demisii.

Firul evenimentelor este, însă, cu totul diferit față de ceea ce prezintă președintele USR Timiș, Dominic Fritz.

„La începutul acestei săptămâni, consilierul local USR din Nițchidorf, Daniel Răducanu, a fost înștiințat de un executor judecătoresc legat de faptul că urmează o procedură de executare silită pentru ocuparea ilegală a unui teren al primăriei pe care, atenție, desfășura ilegal o afacere de familie. Deci, cinstitul și onestul USR-ist, încălca flagrant legea, dar asta nu spune nici el, nici Dominic Fritz. Marți, în 5 septembrie, ar fi avut loc altercația în care a fost implicat consilierul local USR și un nepot al primarului din Nițchidorf, iar de aici totul a escaladat politic.

Dominic Fritz, președinte al USR Timiș, a descins la Nițchidorf, a punctat la capitolul imagine printr-un clip postat pe Facebook, și a cerut, nici mai mult nici mai puțin, ministrului de Interne să nu mușamalizeze acest caz. Lucrurile sunt cât se poate de simple: dacă a existat o agresiune, este treaba organelor de anchetă să stabilească vinovații și să aplice măsurile care se impun, oricare ar fi acestea. Politizarea acestui incident este evidentă și scoate la iveală o disperare a liderului USR, Dominic Fritz, măcinat de scandalurile interne din partid. Dominic Fritz ar trebui să știe, însă, că un primar nu răspunde cu funcția pentru fapte comise de soția, copiii, verișorii sau bunicii săi”, spune PSD.

De cealaltă parte, Fritz declară: „Este absolut oribil și inacceptabil ce s-a întâmplat și există clar o responsabilitate politică a primarului PSD din Nițchidorf care trebuie să-și dea demisia pentru ceea ce s-a întâmplat, iar familia lui și angajații care au făcut acest lucru trebuie să plătească. Mă aștept ca această investigație să fie luată foarte în serios de Poliție și aici fac un apel la Ministrul de Interne să nu se mușamalizeze aceste lucruri”.

Tot dinspre USR se spune şi un alt motiv al incidentului: “Nepotul primarului l-a asaltat pe consilier cu pumnii, lovindu-l în față și rupându-i un deget. Un alt individ, angajat al unei companii cu care Primăria Nițchidorf lucrează, i-a furat telefonul cu care Daniel Răducanu înregistra. Totul s-a întâmplat sub privirile nepăsătoare ale fiului primarului”, arată cei din USR cum s-ar fi derulat evenimentele.

Motivul pentru comportamentul huliganic al membrilor familiei primarului PSD, mai spune USR, este că Daniel Răducanu punea întrebări, în calitatea sa de consilier local, în legătură cu o groapă ilegală de gunoi de la marginea satului, unde diverse persoane din anturajul primarului aruncau de ceva timp deșeuri provenite din activități de demolare și construcție.

Dar se pare că acea groapă ilegală era chiar afacerea consilierului USR.

Articolul precedentConferința Națională ABR, de la Universitatea Politehnica Timișoara,un prim pas spre „Library 4.0” – biblioteca mileniului 3
Articolul următorGata vacanţa! 2.700.000 de elevi sunt aşteptaţi în bănci

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.