Schimbări ambientale? Decorează-ți pereții în mod autentic și îți vei transforma rapid întreaga casă!

De multe ori te poți plictisi de încăperile propriei locuințe și vrei să schimb atmosfera prin adăugarea unor mici detalii, mai ales dacă ești o persoană pasionată de elemente de decor și atitudini ambientale moderne. Însă poți ajunge în punctul în care, dacă nu faci schimbări de efect, să aglomerezi doar camera cu multe detalii nesemnificative.

Aceste mici accesorii au ca efect final o adunare neomogenă care îngreunează spațiul și obosesc privirea, cu atât mai mult dacă nu urmăresc toate aceeași tematică.

Pentru a aduce o atmosferă nouă în locuința ta, nu trebuie să faci schimbări masive și te poți orienta după anumite spații cu impact mare. Spre exemplu, peretele de pe hol sau din spatele canapelei din sufragerie tânjesc după o reîmprospătare autentică. Dacă decizi să redecorezi doar o porțiune din acest perete, schimbarea își va face foarte repede simțită prezența.

Iată cum poți să transformi pereții locuinței tale adăugând un puternic efect estetic:

Cu bucăți de lemn
Dacă îți place stilul modern, dar ești și un mare fan al elementelor decorative din lemn, ai la dispoziție sute de variante decorative. O creangă suficient de mare în diametru poate fi tăiată în câteva felii de lemn, de grosimi diferite care să decoreze pretele din sufragerie. După ce le lași perioadă la uscat, pentru a te asigura că nu se vor crăpa ulterior și le dai cu lac sau ulei, le poți aranja în forme diverse pe perete. Dulapii de lemn pot fi și ei tăiați în diverse forme alungite și fixați pe perete asimetric pe orizontal, sub forma unei reinterpretări a banalului perete din lambriuri.

Cu bucăți de gresie sau faianță
Gresia sau faianța se potrivește cel mai bine în baie sau bucătărie. O variantă mult mai estetică a clasicelor bucăți pătrate și plictisitoare este utilizarea lor după ce sunt sparte. Atunci când le spargi în bucăți mai mici, asigură-te că o faci pe o suprafață plană și cu atenție pentru a nu obține prea multe reziduuri inutilizabile sau folosește o mașină de tăiat astfel de materiale pe care o poți găsi la magazinul de bricolaj Magnetcenter.ro. Pentru ca efectul final să fie unul cât mai plăcut, utilizează un chit de rosturi care să completeze cromatica mozaicului.

Cu plante decorative
Plantele decorative pot fi de impact. Nu folosi planele acelea banale de plastic, ci plante precum iarba de pampas, frunze mari de plante exotice, precum monstera sau ficus, miresuică sau alte variante în diverse tonuri de verde sau în culori la alegere. Poți aranja o boltă cu astfel de plante la intrarea într-o cameră. Fixează câțiva suporți pe perete pe care să îi acoperi treptat cu plantele acestea în ce combinații dorești. Variantele sunt inepuizabile, iar efectul final este surprinzător de încântător.

Așadar, schimbările nu trebuie să fie de ordinul proiectelor masive de reamenajare a locuinței. Îți poți schimba ambientul în casă prin astfel de modificări pline de bun gust și în funcție de propriile plăceri estetice. Cât timp simți că te reprezintă sau câ îți induce o stare de bine, poți adăuga o pată de culoare modificând aspectul unui perete în aceste moduri.

Sursa foto: pexels.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here