În perioada 26-30 august 2024, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara a avut plăcerea de a găzdui Școala de Vară „La Vest de Est/La Est de Vest. O hibridare culturală”, un eveniment organizat în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universității din București.

Pe parcursul unei săptămâni, masteranzi și doctoranzi ai Facultății de Litere din București au fost oaspeții de onoare ai UVT, participând la o serie de activități care au explorat bogăția culturală și istorică a regiunii Banatului. Această inițiativă le-a oferit participanților o perspectivă unică asupra diversității culturale a regiunii.

Programul intens al școlii de vară a inclus ateliere tematice, întâlniri cu scriitori, tururi ghidate și vizite la muzee, precum și excursii în orașele Jimbolia, Lipova, Radna, Arad, Oravița și Socolari. Sub îndrumarea unor personalități precum Adriana Babeți, Pia Brînzeu, Mircea Mihăieș, Marcel Tolcea și Vasile Popovici, participanții au abordat trei teme majore: „Proximități culturale. Modalități de întrebuințare”, „Cartografii literare. Banatul din cărți” și „Statele Unite ale Literaturii?”.

Fiecare zi a școlii de vară a fost marcată de vizite și întâlniri care au scos la iveală bogăția culturală a Banatului. Excursiile au oferit participanților ocazia de a descoperi comorile culturale și istorice ale regiunii, iar discuțiile și seminarele au aprofundat legăturile dintre literatură, istorie și geografie, oferind masteranzilor și doctoranzilor o perspectivă mai amplă asupra contextului cultural în care se află.

Evenimentul face parte din programul cultural „Ei. Ele. Noi. Împreună” și a fost finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Consiliului Județean Timiș.

Evenimentul a fost co-finanțat de AFCN. Acesta nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Articolul precedentAnunţ important din partea Universităţii de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara
Articolul următorExpoziția „Gărâna 2024 – Atelier de creație”. Hai să vezi ce au făcut artiştii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.