Școala nu va mai fi la fel! Iată CUM să-ți ajuți copilul să se adapteze mai ușor schimbărilor provocate de pandemie!

A venit luna septembrie și a început în sfârșit școala! Unele instituții de învățământ și-au redeschis fizic porțile pentru elevi, însă nu există nicio certitudine că lucrurile vor rămâne în continuare așa. În funcție de cum evoluează situația, este posibil ca în orice moment copiii să reînceapă cursurile online. În lunile care urmează, părinții ar trebui să fie pregătiți pentru orice scenariu, să se înarmeze cu multă răbdare și să ofere micuților tot suportul de care aceștia au nevoie.

Iată CUM să-l ajuți pe cel mic să se adapteze mai ușor noilor condiții de școală:

1. Explică-i de ce este esențial să respecte regulile de distanțare la școală!

Stai de vorbă cu cel mic și fă-l să înțeleagă cât de importante sunt normele de igienă la școală și păstrarea distanțării sociale. Cel mai probabil, cadrul didactic le va face un instructaj, atrăgându-le elevilor atenția asupra lucrurilor pe care au voie sau nu să le facă în instituția de învățământ, însă este necesar ca toți copiii să conștientizeze de ce trebuie să urmeze aceste reguli.

Pe lângă respectarea normelor de igienă sanitară, copilul trebuie să fie învățat să poarte mască în timpul orelor și pauzelor școlare, însă acest lucru poate fi o adevărată provocare, mai ales pentru elevii mai mici, cum sunt cei de la clasa pregătitoare. 

Pentru a-l face pe prichindelul tău să accepte mai ușor masca de protecție, alege un model mai mic, adaptat pentru copii, eventual cu desene colorate și haioase, care să-l atragă pe cel mic.   

2. Fă-ți un plan de rezervă pentru scenariul în care elevii vor învăța de la distanță!

Trebuie să te gândești ce vei face în cazul în care copiii vor învăța în continuare de-acasă. Chiar dacă este o situație frustrantă pentru tine, încearcă să accepți că în următoarea perioadă lucrurile se pot schimba de la o zi la alta.

 3. Asigură-te că cel mic are un device potrivit dacă reîncep cursurile online!

De obicei, telefoanele sunt cele mai folosite device-uri pentru conectarea la cursuri. În aceste condiții, este cazul să-i cumperi și celui mic un astfel de dispozitiv sau, dacă te gândești să-i oferi smartphone-ul tău Samsung, ar fi bine să te asiguri că va avea mare grijă de el. Chiar dacă este un copil responsabil, există riscul să-l scape pe jos sau să-l zgârie din greșeală, așadar nu este cazul să-ți lași mobilul la mila destinului. Protejează-l cu  o husă pentru Samsung S10 plus, aceasta te va ajuta să reduci la minimum potențialele daune și să păstrezi telefonul intact timp îndelungat.

 4. Nu te panica în cazul apariției unor simptome de Covid-19!

Toamna este sezonul răcelilor și al gripei, astfel că este foarte probabil ca elevii să prezinte simptome asemănătoare Covid-19. Nu trebuie să te panichezi dacă cel mic are nasul înfundat sau dacă face într-o zi  febră. Programează-te la un control de specialitate și discută cu medicul de familie ce este de făcut în cazul tău. Este bine să fii precaut, însă nu trebuie să te sperii de fiecare dată când copilul tău tușește sau strănută!

În concluzie, trebuie să fii conștient că urmează o perioadă dificilă, care implică mai multe riscuri decât în anii trecuți și necesită eforturi suplimentare pentru a trece cu bine peste aceste probleme noi. Este esențial să-ți păstrezi calmul și să-i oferi copilului tău un sentiment general de siguranță, pentru că sănătatea lui emoțională este la fel de importantă ca cea fizică!

Sursa foto: Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here