Presedintele Klaus Iohannis a anunţat că școlile, grădinițele și universitățile nu se vor mai redeschide în actualul an şcolar.

Totodată, Klaus Iohannis a spus că anul şcolar se va încheia pe 12 iunie, iar până atunci vor continua formele de învăţământ la distanţă. „S-a decis astăzi ca pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar, grădiniţele, şcolile şi universităţile să nu se mai redeschidă. Deci, elevul, studentul nu se va mai întoarce fizic la cursuri. Anul şcolar se va termina pe 12 iunie. Până atunci, vor continua formele de învăţământ la distanţă. Până atunci vor avea mediile încheiate cu notele de până acum”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele României a adăugat că vor fi şi excepţii, adică elevii din clasele terminale „vor putea reveni la şcoală, între 2 şi 12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naţionale”. ”În această situaţie, normele de distanţare pot fi respectate. Vor fi maximum 10 elevi într-o sală de clasă, vor sta maximum 2-3 ore acolo şi se vor pregăti pentru examenele naţionale”, a spus Iohannis. „Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul se vor organiza aşa cum au fost ele planificate, însă cu respectarea unor reguli foarte stricte de distanţare: vor sta la distanţă mare, vor intra pe un coridor şi vor ieşi pe alt coridor, se vor face dezinfecţii regulate, se va măsura temperatura tuturor celor care intră în şcoală”, a mai explicat şeful statului.

Articolul precedentSe oprește căldura și apa caldă, mâine, în zona Lunei-Timocului! Vezi aici străzile afectate
Articolul următorVictor Negrescu: „Muncitorii romani nu sunt sclavi”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.